Location: Portland, Oregon Design: Rick Potestio Construction: GGC
       
     
  Location: Portland, Oregon Design: Green Gables Construction: GGC
       
     
  Location: Portland, Oregon Design:    Elk Collective Construction: GGC    Designed by Elk Collective and built by GGC the Green Room is a waiting bar which accompanies the Multnomah Whiskey Library.
       
     
  Location: Portland, Oregon Design: Green Gables Construction: GGC   For a suite within the acclaimed architecture of the Slate Building - part of Portland’s Burnside Bridgehead - the creative agency R\West and the production company Hidden City Films invited GGC to design and create work space for their fast-growing organizations. The design locates all the meeting rooms, offices and services along a central core, leaving open flexible workspaces and the main lobby to be part of the city views and daylighting along the perimeter glass walls. The lobby, with its adjacent bar, kitchenette and Media Wall transforms into a meeting space for large-scale video presentations and conferences.
       
     
  Location: Portland, Oregon Design: Green Gables Construction: GGC   This project involved an extensive renovation of a 1928 bank building in Portland’s Historic Albina neighborhood.  This was a pre-depression building; when Portland had a surplus on concrete construction, and an early reinforced concrete building.  The building went through a series of renovations and ownership through the years; a bank, photo studio and eventual beauty school.  This sequence of occupancies drove a number of additive renovations that ultimately led to a circuitous second floor.  There were a number of safety and occupancy issues when Green Gables began design work.  Structural upgrades were minimal with the greatest challenge bringing the building up to current ADA and egress standards to occupy the second floor.   The design concept was to create an open space that was reminiscent of an early bank building with a minimal color palette.  The main atrium space would act as a company bullpen, to be surrounded by private offices with a glass storefront. The first order was to redirect circulation and demolish a central demising wall. This would allow light to transmit to all working spaces and visually connect the building occupants. The arches were reconstructed in wood and plastered.  The second floor was demolished and then rebuilt to ADA standards.  This achieved twofold; it brought the original building up to all code standards for egress and ADA, and complimented the structural diaphram.  A second egress stair was added in the atrium space and the building was fully upgraded with a sprinkler system.
       
     
  Location: Portland, Oregon Design:    Brendon Farrell Architect   Construction:   GGC
       
     
  Location: Portland, Oregon Design:   Green Gables Construction:   GGC   The Front Street project is located on an acute piece of property formed by oddities in Portland's northwest industrial zone and the restrictions of an adjacent freight rail artery. Considering the uniquely mixed and growing popularity of the area, the Front Street project was conceived as a complementary piece of neighborhood tissue. Proximity to the railroad and factories provided formal and material inspiration: shed style structures clad in corrugated steel, pragmatic timber construction and capped with standing seam roofs. The Front Street Project consists of four outbuildings shaped to the site, enabling public circulation, deep shaded overhangs and a landmark caretakers tower. Wood framed structures utilize a module that maintain consistent on-center spacing and an efficient use of material in standardized dimensions. Throughout all spaces, plywood subfloor has been sealed and left as finished material, adding warmth and resonance to the bright interiors.