Location: Portland, OR Design: Green Gables Contruction: GGC Photography: Stefan Lerch   Located within the Olympic Mills Commerce Center, GGC designed and built this creative office space in Portland’s Central Eastside Industrial District for the combined forces of   Feast Portland   – considered the country’s top food festival – and the public relations/media agency,   Little Green Pickle  . Transforming two existing suites into a single spacious office, the design integrates private and shared spaces that support their team’s flexible needs. The new wood and glass construction was inspired by the industrial character of the concrete and timber structure of the original historic warehouse.
       
     
  Portland, Oregon    Design:  GGC - Stephen Elliott, Kai Yonezawa   Interior Design:  Group Jake Collaborative Design - Jason Naiman, Megan Blossom   Construction:  GGC - Brian Winter (PM)  Designed and built by GGC, this acupuncture and naturopathic healthcare clinic is located on the ground floor of a platinum LEED-certified building in the Pearl District. We were careful to be sympathetic to the design of the building that houses the practice while also creating a strong identity for the clinic. A close collaboration between the designers, builder, and client resulted in a space that is both modern and tranquil. The clinic is also defined by its restrained material palette, the use of sustainable and environmentally sensitive products, and the use of local craftspeople in fabricating this highly customized space.
       
     
  Portland, Oregon    Design:  Lydia Cambron and Steven Dremov   Construction:  GGC - Narada Fairbank (PM)  After growing out of a smaller space down the street, the triathlon apparel and gear store, Athlete's Lounge needed more room for display and the bike shop. They found the space they needed in a 1941 warehouse previously occupied by a plumbing supply store. All new lighting, display fixtures, and custom pegboard and shelving were installed in conjunction with new offices, bike repair, and storage areas to tailor the building to their needs.
       
     
  Portland, Oregon       Design:  GGC - Stephen Elliott, Kai Yonezawa   Construction:  GGC Construction  Designed and built by GGC on the top floor of an old warehouse, this office houses Maul Foster Alongi, an environmental design, engineering, and planning company. Existing timber and maple floors remain exposed as homage to the buildings past. The wood and glass lobby space was designed and built to compliment the restored wood of the building. Office pods, private offices, and conferences rooms with fir framed interior glass walls were built out to divide the space into a functional unit.   
       
     
  Portland, Oregon    Design:  GEN Architects - CJ Shumate   Engineer:  BK Engineers, Inc. - Bill Berry   Construction:  GGC Construction  Originally built as an auto-garage and most recently used as an office, this historic building needed a significant amount of attention when its current owner and occupant purchased it. A quick survey of a rear storage space revealed impressive wood trusses that spanned the width of the building; unfortunately, most were covered by a t-bar ceiling or with layer upon layer of paint. After considering an insulation strategy that would have covered the original fir sheathing and left the trusses painted, it was determined that insulating from above and sandblasting below was more cost effective and aesthetically pleasing. The raw wood is highlighted by new aluminum skylights in every other bay. However, the challenges facing the building extended past aesthetics. Located between two existing buildings built at higher elevations, the side walls of the building were acting as retaining walls for 10' of dirt. Rather than engage the neighbors on a solution that would have affected their property, a series of tube steel braces were installed to buffer the concrete walls in the rear and the unreinforced brick at the front at the building. In addition, the concrete floor sloped approximately 8" from the front to back and was badly beaten from years of abuse; this issue actually created an opportunity, as hydronic radiant tubing was installed in the new concrete floor to heat the entire space. Cooling was a non-issue as the earth that caused so many structural issues actually acted as an excellent insulator that kept the temperature down, even in warm weather.